PIENRYHMIEN VIIKKOTUNTIEN KUVAUKSET

Aikuisten Futiskoulu, 90min
Jalkapallon alkeita ja monipuolista liikuntaa. Huippuhauska tapa tutustua palloilun maailmaan ja vahvistaa kestävyyttä, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Kurssi sopii aloittelijoille ja vähän pelanneille.

BootCamp 60min
Kaipaatko uusia liikkeitä ja tehokkaita treenejä, joissa opit haastamaan kehoasi uudella tavalla? Lihaskuntoa monipuolisesti vahvistava tunti sopii aktiivisille liikkujille ja haasteita kaipaaville, joilla on jo vähän aikaisempaa treenitaustaa.

Core + Crosstraining
Tunnilla vahvistetaan monipuolisesti koko vartalon lihaskuntoa sekä erityisesti keskivartaloa. Monimuotoinen treeni (mm. intervalli, tabata, kestävyys, pariharjoitteet), jossa hyödynnetään kehonpainon lisäksi seuraavia välineitä: kahvakuula, trx-narut, kuminauhat, irtopainot ym. Treeneissä keskitytään myös liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon. Sopii kaikille, treeni etenee progressiivisesti jokaisen oman tason mukaan.

FasciaMethod
FasciaMethod on kokonaisvaltainen kehonhuoltotunti, jossa keskitytään kehon liikkuvuuden lisäämiseen sekä kireiden ja jännittyneiden lihasten avaamiseen. Tunti kehittää myös kehon liikehallintaa. Tunnilla tehtävät dynaamiset liikkeet tehdään nivelten luonnollisia liikeratoja mukaillen.

Feel Good Valmennus
Haluatko oppia monipuolisia tapoja ylläpitää hyvinvointia arjen muuttuvissa tilanteissa? Unohtuuko itsestä huolehtiminen kiireen keskellä tai treenaatko aina niin kovaa, että olet jumissa seuraavan viikon? Kaipaatko monipuolista liikuntaa, aktiisivuutta, hyvää oloa ja yksilöllisempää ohjausta? Feel Good valmennus on Sinulle, joka haluat huolehtia kokonaisvaltaisesti kehosi hyvinvoinnistasi. Tällä tunnilla keskitymme hyvän olon lisäämiseen ja opettelemme tunnistamaan, minkälaista treeniä kehosi kaipaa. Kurssin aikana opit arjen eri tilanteisiin sopivia keinoja pitää kehostasi huolta. Tunnilla tehdään monipuolinen treeni, jonka lisäksi saat vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseen arjessasi.

Valmennukseen sisältyy etänä pidettävä webinaari (Palautuminen ja stressinsäätely) sekä kaikkien Feel Good ryhmien yhteinen Facebook ryhmä, jossa saat vinkkejä ja voit kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Treenien teemoja: kestävyys- ja lihaskuntoharjoittelu, mäkivedot, treenin optimointi, ulkotreeni palautumisen tukena ym.

Footbic®- jalkaterät kuntoon
Footbic tunnilla keskitytään jalkaterän lihasten harjoittamiseen Footbic® pallojen avulla. Footbicin avulla jalkateräsi vahvistuvat ja jalkaterän nivelten liikkuvuus lisääntyy. Harjoitteiden avulla voidaan ennaltaehkäista ja kuntouttaa mm. kantakalvon tulehdusta, vaivaisenluuta ja vasaravarpaisuutta.

Hathajooga
Hengityksen ja liikkeen synkroniaa. Hyvää oloa, liikkuvuutta, kehotietoisuutta vahvistava tunti sopii kaikille.

Just Dance & Relax Aikuiset, 90min
Irrottelua, hauskanpitoa ja rentoutumista. Tunnilla käydään läpi tanssin alkeita ja harjoitellaan helppoja koreografioita. Tuntien lopuksi venytellään ja rentoudutaan. Tunti sopii kaikille.

KehonpainoTreeni 60min
Tunnilla vahvistetaan koko kroppaa oman kehon painoa hyödyntäen. Liikkeet skaalataan helposta haastavaan ja treeniä voi tehdä itselleen sopivaan tahtiin. Tunnilta saa paljon vinkkejä treeniin, jota helppo tehdä missä vain. Sopii
kaikille kehonpainotreenistä kiinnostuneille.

Kroppa kuntoon 
Tuntuuko ettei arjesta meinaa löytyä aikaa liikunnalle ja haluaisit treenata enemmän? Kurssilla vahvistetaan lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Monipuolista menoa ja tehokkaita treenejä. Kaikki liikkeet skaalataan
helposta haastavaan. Sopii kaikille.

Kuntonyrkkeily
Tällä tunnilla pääset tutustumaan kuntonyrkkeilyn maailmaan. Vauhdikkaan ja iloisen tunnin aikana vahvistetaan myös monipuolisesti lihaskuntoa, ketteryyttä ja kestävyyttä. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille eikä vaadi aiempaa taustaa.

Just Play & Have Fun
BOOOM – Rakastatko joukkueessa toimimista ja ryhmän tsemppiä? Tykkäätkö pelata erilaisia pelejä? Tällä tunnilla vahvistuu niin lihaskunto kuin kestävyyskin. Kurssin aikana pelataan pienpelejä, suoritetaan erilaisia haasteita ryhmissä ja pareittain. Toimintaympäristö on luotu niin, ettei vaadi aiempaa osaamista vaan sopii kaikille, jotka tietävät motivoituvansa erilaisista peleistä, tehtävistä ja niiden suorittamisesta. Super hauska ja tehokas treeni!

Mindfulness
Mindfulness tarkoittaa tietoista, hyväksyvää läsnäoloa. Teemme kurssilla MBSR (mindfulness-based stress reduction) -menetelmään kuuluvia mindfulness-harjoitteita, joiden säännöllisen harjoittamisen on havaittu olevan yhteydessä hyvinvointiin, terveyteen, stressinsäätelyyn ja kykyyn rentoutua. Kurssi sopii niin mindfulnessiin ensimmäistä kertaa tutustuville kuin kokeneemmillekin harjoittajille oman harjoittamisen ylläpidon tueksi. Ohjaajana on laillistettu psykologi ja mindfulness-ohjaaja CFM®️ Anu Tevanlinna.

Muutosvalmennus
Kaipaatko muutosta arkeesi, monipuolista liikuntaa, yksilöllistä ohjausta ja uusia ideoita? Muutosvalmennuksen idea on auttaa täsmentämään tavoitteesi ja löytää sinun arkeesi sopivia keinoja mennä tavoitettasi kohti. Se voi liittyä
esimerkiksi liikuntaan, uneen, yleisen aktiivisuuden lisääminen, painonhallintaan tai hyvän olon ja energian lisäämiseen arjessa. Suositut ryhmät ovat saaneet hyvää palautetta rennosta ja iloisesta ilmapiiristä. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmaa tarkastellaan osana monipuolisia treenejä. Valmennus sopii terveys- ja kuntoliikkujille sekä niille ketkä haluavat ylläpitää aktiivista arkea ja voida hyvin.

Vahva Core & Hyvinvoiva Keho
Vahva core & Hyvinvoiva keho tunnilla keskitytään vatsaa, selkää ja niska-hartiaseutua vahvistavan treenin lisäksi liikkuvuuden lisäämiseen ja kehon monipuoliseen huoltamiseen. Kehonhuoltoa, tasapainotaitoja ja hyvää oloa vahvistava kokonaisuus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Cheer & Dance 6-11v. 
Tunnilla vahvistetaan perusmotorisia taitoja, tutustutaan tanssin sekä cheerleading maailmaan leikinomaisesti. Kauden aikana harjoitellaan myös helppoja nostoja ja akrobatiatemppuja. Liikunnan iloa ja hauskaa yhdessä oloa.

Dance Kids 5-9v. 45min
Tunnilla vahvistetaan perusmotorisia taitoja, tutustutaan tanssin alkeisiin ja musiikkiliikuntaan. Kauden aikana harjoitellaan myös koreografioita. Tunneilla painottuu leikki, luovuus ja lasten ideat. Liikunnan iloa ja hauskaa yhdessä oloa. Kausi huipentuu tanssiryhmien yhteiseen esitykseen (vapaaehtoinen).

Dance Family
Vanhemman ja lapsen yhteinen tanssitunti. Tunnilla vahvistetaan monipuolisesti perusmotorisia taitoja,
tutustutaan tanssin maailmaan ja harjoitellaan helppoja koreografioita. Liikunnan iloa ja hauskaa yhdessä oloa. Sopii kaikille eikä vaadi aiempaa tanssitaustaa.

Ninjatemppuilu
Vauhdikkaan ja iloisen tunnin aikana harjoitellaan ninjatemppuilua liikuntaleikkien kautta. Tunti kehittää monipuolisesti liikunnallisia perustaitoja, kehonhallintaa, ketteryyttä ja reaktiokykyä. Lapsilähtöisessä ohjauksessa vahvistuu pikku-ninjojen liikkumistaidot ja luovuus hauskojen harjoitteiden myötä. Kurssin aikana painotamme myös sankaritaitoina rohkeutta, reiluutta ja ystävällisyyttä.

PerheTreeni 4-6v. ja 5-9v. Lajikokeilut, 55min
Tutustumme eri lajeihin (mm. jalkapallo, sähly, koripallo, tennis) ja vahvistamme perusmotorisia taitoja yhdessä oman aikuisen kanssa. Oppimisympäristö on luotu niin, että jokainen voi toimia omalla tasollaan ja saada paljon onnistumisen kokemuksia sekä haasteita. Kauden aikana opettelemme myös tunnistamaan omia vahvuuksia. Tunnilla aikuinen pääsee tekemään voimaharjoittelua mm. oman kehonpainoa hyödyntäen. Liikunnan iloa ja hauskaa yhdessä oloa.

PerheTreeni Sirkus 3-5v.
Kuperkeikkoja, kehotemppuja ja akrobatian alkeita. Pienessä ryhmässä harjoitellaan sirkustemppujen alkeita turvallisesti omaan tahtiin. Kurssin aikana vahvistetaan monipuolisesti perusmotorisiataitoja hauskojen
liikuntaleikkien kautta yhdessä oman aikuisen kanssa. Tunnilla myös aikuiselle lihaskuntoa vahvistavia harjoitteita. Liikunnan iloa ja yhdessä jaettuja onnistumisen kokemuksia.

PerheTreeni 1-8v.
Vauhdikkaiden liikuntaleikkien kautta opetellaan monipuoliseesti kehonhallintaa, tasapainotaitoja, erilaisia liikkumisja
välineenkäsittelytaitoja. Aikuiselle voimaharjoittelua mm. oman kehon painoa hyödyntäen. Liikunnan iloa ja
hauskaa yhdessä oloa.

Prinsessajumppa 3-5v.
Liikunnan iloa, prinsessajuttuja ja valloittavaa menoa. Tunnilla vahvistetaan perusmotorisia taitoja monipuolisten liikuntaleikkien avulla. Kokonaisuus rakentuu lasten ideoiden pohjalta. Tunneilla painottuu luovuus, seikkailu, onnistuminen ja leikinomaisuus. Monipuolisen menon rinnalla opettelemme tunnistamaan omia vahvuuksia.

Sankaritaidot®
Monipuolista liikuntaa, vauhtia, iloa, aktiivisuutta ja rutkasti onnistumisen kokemuksia. Sankaritaidot® valmennuksessa monipuolisen liikunnan ohella opetellaan tunnistamaan omia vahvuuksia, vahvistetaan erilaisten tunteiden kohtaamista sekä boostataan itsetuntoa. Tunti sopii kaikille liikunnan iloa ja super hauskoja treenejä kaipaaville koululaisille.

Skidiakro
Vauhdikkaan ja iloisen tunnin aikana harjoitellaan akrobatian alkeita. Käsilläseisontaa, siltoja, siltakaatoja sekä monipuolista liikuntaa. Tämä vauhdikas ja hauska tunti vahvistaa perusmotorisia taitoja, luovuutta ja liikunnan iloa.

Skidijumppa, Pallotaiturit
Tunti kehittää monipuolisesti liikunnallisia perustaitoja, kehonhallintaa, ketteryyttä ja pallosilmää. Lapsilähtöisessä ohjauksessa vahvistuu pikku-pallotaitureiden liikkumistaidot ja luovuus hauskojen harjoitteiden myötä. Kurssin aikana painotamme myös sankaritaitoina rohkeutta, reiluutta ja ystävällisyyttä.

Supersankarikurssi 3-7v.
Liikunnan iloa, sankaritaitoja ja monipuolista menoa tarjoava tunti on suunnattu kaikille 3-7-vuotiaille pienille supersankareille. Tunnilla vahvistuu perusmotoristen taitojen ohella sankaritaitoina rohkeus, reiluus, sinnikkyys ja ystävällisyys. Lisäksi opettelemme tunnistamaan omia vahvuuksia. Tunnille saa halutessaan pukeutua tai voi tulla omana itsenään.

Tanssitemppuilu
Tanssitemppuilu tunnilla vahvistetaan perusmotorisia taitoja, tutustutaan tanssin maailmaan, musiikkiliikuntaan ja akrobatian alkeisiin. Kauden aikana harjoitellaan myös helppoja koreografioita. Liikunnan iloa ja hauskaa yhdessä oloa.

Äiti – Taapero Treeni
Löytyykö kotoa meneväinen taapero ja äiti, joka kaipaa tehokkaita treenejä ja yksilöllistä ohjausta? Tällä kurssilla keskitytään äidin treeniin lapsen ehdoilla. Lihaskuntoa ja voimaa vahvistava tunti, jossa tehdään myös yhteisiä harjoitteita taaperon painoa hyödyntäen.

Äiti – vauva jumppa
Tällä tunnilla keskitytään lempeästi harjoittelun aloittamiseen synnytyksen jälkeen. Haemme hyvää ryhtiä, kuntoa ja vahvistamme koko kehoa sekä syvien lihasten tukea. Pienten ryhmien ansiosta haasteita ja liikkeitä skaalataan
tarpeiden sekä toiveiden mukaan.

Äiti – vauva Jooga
Lempeää hathajoogaa yhdessä vauvan kanssa. Liikkeen ja hengityksen synkroniaa. Lempeä tunti avaa kehoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Pienten ryhmien ansiosta haasteita ja liikkeitä skaalataan tarpeiden sekä toiveiden mukaan.

Äiti – vauva Pilates
Äiti-vauva -pilateksessa keskitytään äidin palautumiseen raskausajasta ja synnytyksestä. Harjoittelulla voidaan tehostaa kehon palautumista, vähentään virtsankarkailua sekä vahvistaa kehonhallintaa ja parantaa liikkuvuutta kipu- ja rasitustilojen ehkäisemiseksi.

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää ryhtiä, vahvistaa keskivartaloa sekä opetella optimaalisia liikeratoja ja syvää hengitystä. Keskivartalon syviä lihaksia aktivoimalla pyritään sitomaan kehon eri osat hyvään toiminnalliseen yhteyteen. Pilatesharjoittelua ohjaavat kuusi periaatteetta: tarkkuus, keskittyminen, keskittäminen, kontrolli, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Harjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä kehotietoisuutta.

Raskausajan Pilates
Raskausajan pilates auttaa kehoa sopeutumaan raskauden ajan muutoksiin, valmistaa kehoa synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan. Pilatesharjoitteita sovelletaan raskausaikaan sopiviksi ja harjoittelussa painotetaan lantionpohjan ja keskivartalon voimaa mutta myös joustavuutta.Raskausajan pilates auttaa kehoa sopeutumaan raskauden ajan muutoksiin, valmistaa kehoa synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan. Pilatesharjoitteita sovelletaan raskausaikaan sopiviksi ja harjoittelussa painotetaan lantionpohjan ja keskivartalon voimaa mutta myös joustavuutta.

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää ryhtiä, vahvistaa keskivartaloa sekä opetella optimaalisia liikeratoja ja syvää hengitystä. Keskivartalon syviä lihaksia aktivoimalla pyritään sitomaan kehon eri osat hyvään toiminnalliseen yhteyteen. Pilatesharjoittelua ohjaavat kuusi periaatteetta: tarkkuus, keskittyminen, keskittäminen, kontrolli, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Harjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä kehotietoisuutta.

Palaudu Synnytyksestä Valmennus
Palaudu Synnytyksestä valmennuksessa keskitytään Äitiysfysioterapeutin kanssa oman hyvinvoinnin vahvistamiseen uudessa elämänvaiheessa. Valmennus sisältää monipuolisia harjoitteita, jotka tukevat synnytyksestä palautumista. Saat näistä itsellesi ohjelman, jonka avulla voit jatkaa harjoittelua myös kotona. Valmennukseen kuuluu myös Äitiysfysioterapeutin tekemä erkauman testaus. Valmennuksessa saat ammattilaisen ohjeet ja suositukset sekä varmuutta siihen, minkälaisiin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota synnytyksessä palautumisessa. Pienessä ryhmässä saat yksilöllisempää ohjausta ja kaikki harjoitteet skaalataan sinulle yksilöllisesti sopivaksi.

X